WOZ bezwaar Nietap

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Nietap? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Noordenveld begroot jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Nietap 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel check je een overview van de actuele woonlasten in Nietap op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9351
Netnummer0594 (+31594)
Gemiddelde WOZ-waarde€257.000
OZB-tarief woningen0,1076%
Gemiddeld betaalde OZB€276
Rioolheffing€256
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€735
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nietap.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Noordenveld. De WOZ-waarde is vastgesteld op €259.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €259.000 x 0,1076% = €279.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Nietap? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Nietap werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Nietap. Gewoonlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Ga naar of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen. Check of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het schema hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€257.0007,5%
2019€239.0006,2%
2018€225.0004,2%
2017€216.0001,9%
2016€212.0000,5%
2015€211.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Noordenveld.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-nietap-9351

Woningtaxatie in Nietap

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Nietap kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Nietap ligt om en nabij de €245. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Nietap die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Een-West, Een, Veenhuizen, Westervelde en Huis ter Heide.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten als: ligging, bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, type woning, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Nietap. Op dit aanslagbiljet check je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1076% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nietap. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €276.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar factoren als: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.noordenveld.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: type object, bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nietap?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de getoonde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Nietap zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie