WOZ bezwaar Een

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Een? Hieronder geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Noordenveld begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Een 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel tref je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Een op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze website bekijk je ook informatie over WOZ-krediet.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9342
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€257.000
OZB-tarief woningen0,1076%
Gemiddeld betaalde OZB€276
Rioolheffing€256
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€735
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Een.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Noordenveld. De WOZ-waarde is vastgesteld op €257.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €257.000 x 0,1076% = €277.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Een? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het volgende stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Een ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Een. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€257.0007,5%
2019€239.0006,2%
2018€225.0004,2%
2017€216.0001,9%
2016€212.0000,5%
2015€211.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Noordenveld.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-een-9342

Woningtaxatie in Een

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Een kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Een komt gemiddeld uit rond de €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande lijst tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Een die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Veenhuizen, Westervelde, Huis ter Heide, Peest en Zuidvelde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren zoals: grootte, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Een. In deze gemeentelijke beschikking staan de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1076% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Een. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €276.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.noordenveld.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook koopsommen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Een?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en analyseer of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Aandachtspunt: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Een maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie