WOZ bezwaar Roderwolde

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Roderwolde? Op deze website vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Noordenveld raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Roderwolde 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In deze tabel check je een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Roderwolde van een meerpersoonshuishouden. Eveneens is er meer info te vinden over Marktwaarde woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9315
Netnummer050 (+3150)
Gemiddelde WOZ-waarde€257.000
OZB-tarief woningen0,1076%
Gemiddeld betaalde OZB€276
Rioolheffing€256
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€735
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Roderwolde.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Noordenveld. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €248.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €248.000 x 0,1076% = €267.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Roderwolde? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Roderwolde werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Roderwolde. Meestal kan dit alleen met DigiD. Dit stuk is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Check woningprijs

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze significant verschillen. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€257.0007,5%
2019€239.0006,2%
2018€225.0004,2%
2017€216.0001,9%
2016€212.0000,5%
2015€211.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Noordenveld.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-roderwolde-9315

Woningtaxatie in Roderwolde

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Roderwolde zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Roderwolde ligt om en nabij de €280. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Roderwolde die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Foxwolde, Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer en Roderesch.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken als: onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, bijgebouwen, oppervlakte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Roderwolde. In dit document vind je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Je treft hierin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1076% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Roderwolde. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €276.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. kadastrale data. Ze onderzoeken onderwerpen als: de ligging van de woning, grondoppervlakte, het soort woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je in het WOZ-loket van de gemeente (www.noordenveld.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Roderwolde?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en vergelijk of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Roderwolde zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie