WOZ bezwaar Foxwolde

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Foxwolde? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Noordenveld maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Foxwolde 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder verschaffen we duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Foxwolde waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina bekijk je ook informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9314
Netnummer050 (+3150)
Gemiddelde WOZ-waarde€257.000
OZB-tarief woningen0,1076%
Gemiddeld betaalde OZB€276
Rioolheffing€256
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€735
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Foxwolde.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Noordenveld. De WOZ-waarde bedraagt op €247.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €247.000 x 0,1076% = €266.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Foxwolde? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Foxwolde aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Foxwolde. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Het document draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check marktwaarde

  Bekijk of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€257.0007,5%
2019€239.0006,2%
2018€225.0004,2%
2017€216.0001,9%
2016€212.0000,5%
2015€211.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Noordenveld.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-foxwolde-9314

Woningtaxatie in Foxwolde

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Foxwolde kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Foxwolde is ongeveer €225. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Foxwolde die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer, Roderesch en Lieveren.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken als: bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Foxwolde. In deze gemeentelijke beschikking lees je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1076% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Foxwolde. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €276.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld op basis van openbare data. Er wordt ingezoomd op factoren zoals: ligging, grondoppervlakte, onderhoudsstaat en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.noordenveld.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, type object, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag bekijk je ook prijzen van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Foxwolde?
Je dient bezwaar te maken binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en check of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Foxwolde zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie