WOZ bezwaar Matsloot

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen jaarlijks aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Matsloot? Hier kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Noordenveld maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Matsloot 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het schema hieronder verstrekken we duidelijke info over de recente woonlasten in Matsloot (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina tref je ook handige informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9749
Netnummer050 (+3150)
Gemiddelde WOZ-waarde€257.000
OZB-tarief woningen0,1076%
Gemiddeld betaalde OZB€276
Rioolheffing€256
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€735
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Matsloot.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Noordenveld. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €288.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €288.000 x 0,1076% = €310.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Matsloot? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Matsloot precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Matsloot. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€257.0007,5%
2019€239.0006,2%
2018€225.0004,2%
2017€216.0001,9%
2016€212.0000,5%
2015€211.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Noordenveld.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-matsloot-9749

Woningtaxatie in Matsloot

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Matsloot kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Matsloot komt gemiddeld uit rond de €270. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Matsloot die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Vriescheloo, Wedde, Blijham, Oudeschans en Bellingwolde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: ligging, bouwjaar, type woning, grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Matsloot. Op dit aanslagbiljet bekijk je de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1076% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Matsloot. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €276.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt opgesteld met behulp van kadastrale data. Er wordt ingezoomd op kenmerken als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.noordenveld.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook details van verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Matsloot?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Matsloot kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie