WOZ bezwaar Schipluiden

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Schipluiden? Hieronder kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Midden-Delfland begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is dus slim om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Schipluiden 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel geven we een kostenraming van de actuele woonlasten in Schipluiden waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gemiddelde WOZ-waarde€358.000
OZB-tarief woningen0,1205%
Gemiddeld betaalde OZB€431
Rioolheffing€228
Afvalstoffenheffing€372
Totale woonlasten€1030
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Schipluiden.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Midden-Delfland. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €269.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €269.000 x 0,1205% = €324.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Schipluiden? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Schipluiden precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Schipluiden. Waarschijnlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In deze tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€358.0009,8%
2019€326.0007,2%
2018€304.0006,3%
2017€286.0002,1%
2016€280.0001,4%
2015€276.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Midden-Delfland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-schipluiden-2636

Woningtaxatie in Schipluiden

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Schipluiden zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Schipluiden komt gemiddeld uit rond de €280. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Schipluiden die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Nootdorp, Woubrugge, Zwammerdam, Rijnsaterwoude en Ter Aar.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen als: bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte, ligging, oppervlakte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Schipluiden. In deze gemeentelijke beschikking vind je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1205% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schipluiden. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €431.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar kenmerken zoals: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.middendelfland.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object, bouwjaar. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Schipluiden?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of de referentie huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Schipluiden kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie