WOZ bezwaar Zuidvelde

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Zuidvelde? Op dit portaal geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Noordenveld beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Zuidvelde 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel bekijk je verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Zuidvelde op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij is er meer info te vinden over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€257.000
OZB-tarief woningen0,1076%
Gemiddeld betaalde OZB€276
Rioolheffing€256
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€735
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zuidvelde.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Noordenveld. De WOZ-waarde bedraagt op €252.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €252.000 x 0,1076% = €271.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Zuidvelde? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Zuidvelde uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Zuidvelde. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktwaarde

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket. Op dit platform kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€257.0007,5%
2019€239.0006,2%
2018€225.0004,2%
2017€216.0001,9%
2016€212.0000,5%
2015€211.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Noordenveld.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-zuidvelde-9335

Woningtaxatie in Zuidvelde

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Zuidvelde kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Zuidvelde ligt zo rond de €195. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Zuidvelde die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Langelo, Norg, Peize, Roderwolde en Foxwolde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door kenmerken zoals: grootte, bijgebouwen, oppervlakte, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Zuidvelde. In dit document lees je de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1076% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zuidvelde. Een gemiddelde woning betaalt €276.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald op basis van kadastrale data. Er wordt ingezoomd op onderwerpen zoals: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, het soort woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.noordenveld.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag bekijk je eveneens prijzen van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zuidvelde?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en check of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Zuidvelde kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie