WOZ bezwaar Aerdt

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Aerdt? Hieronder bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Zevenaar komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Aerdt 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In deze tabel bieden we een samenvatting van de verschillende woonlasten in Aerdt (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6913
Netnummer0316 (+31316)
Gemiddelde WOZ-waarde€213.000
OZB-tarief woningen0,1632%
Gemiddeld betaalde OZB€347
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€222
Totale woonlasten€802
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Aerdt.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Zevenaar. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €250.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €250.000 x 0,1632% = €408.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Aerdt? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Aerdt aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Aerdt. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle woningprijs

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€213.0007,6%
2019€198.0006,5%
2018€186.0001,6%
2017€183.0000,5%
2016€182.0001,1%
2015€180.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Zevenaar.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-aerdt-6913

Woningtaxatie in Aerdt

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Aerdt komt nog beter over met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Aerdt bedraagt circa €225. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Aerdt die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Pannerden, Babberich, Velp, Deelen en Wolfheze.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen als: bijgebouwen, type woning, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Aerdt. In deze aanslag vind je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1632% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Aerdt. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €347.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van kadastrale data. De gemeente verwerkt onderdelen zoals: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.zevenaar.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je tevens marktprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Aerdt?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de getoonde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let goed op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Aerdt zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie