WOZ bezwaar Giesbeek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in januari, februari of maart de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Giesbeek? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Zevenaar calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Giesbeek 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In deze tabel bekijk je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Giesbeek van een meerpersoonshuishouden. Daarbij bekijk je ook informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6987
Netnummer0313 (+31313)
Gemiddelde WOZ-waarde€213.000
OZB-tarief woningen0,1632%
Gemiddeld betaalde OZB€347
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€222
Totale woonlasten€802
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Giesbeek.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Zevenaar. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €266.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €266.000 x 0,1632% = €434.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Giesbeek? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Giesbeek precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Giesbeek. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gestandaardiseerde taxatierapport kun je vinden op welke manier de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de volgende tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€213.0007,6%
2019€198.0006,5%
2018€186.0001,6%
2017€183.0000,5%
2016€182.0001,1%
2015€180.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Zevenaar.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-giesbeek-6987

Woningtaxatie in Giesbeek

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Giesbeek kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Giesbeek ligt rond de €265. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Giesbeek die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Angerlo, Tonden, Leuvenheim, Hall en Eerbeek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s zoals: bijgebouwen, bouwjaar, ligging, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Giesbeek. In dit document vind je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning of stuk grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1632% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Giesbeek. Een gemiddelde woning betaalt €347.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op kenmerken als: de ligging van het huis, de oppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.zevenaar.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, type object, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkooptransacties van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Giesbeek?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Giesbeek zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie