WOZ bezwaar Babberich

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Babberich? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Zevenaar begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Babberich 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder verschaffen we een indicatie van de actuele woonlasten in Babberich van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kun je ook verder lezen over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6909
Netnummer0316 (+31316)
Gemiddelde WOZ-waarde€213.000
OZB-tarief woningen0,1632%
Gemiddeld betaalde OZB€347
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€222
Totale woonlasten€802
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Babberich.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Zevenaar. De WOZ-waarde ligt op €248.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €248.000 x 0,1632% = €405.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Babberich? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Babberich precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Babberich. Doorgaans is een DigiD account vereist. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgebreide taxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€213.0007,6%
2019€198.0006,5%
2018€186.0001,6%
2017€183.0000,5%
2016€182.0001,1%
2015€180.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Zevenaar.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-babberich-6909

Woningtaxatie in Babberich

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Babberich komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Babberich ligt om en nabij de €210. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In het schema hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Babberich die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Velp, Deelen, Wolfheze, Heveadorp en Heelsum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen zoals: bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, grootte, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Babberich. In die rapportage tref je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Staat de woning op jouw naam? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Hierin vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1632% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Babberich. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €347.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. openbare data. Zo wordt er gekeken naar factoren zoals: ligging van het perceel, de oppervlakte, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.zevenaar.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar, type object. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Babberich?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of deze woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Babberich kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie