WOZ bezwaar Pannerden

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Pannerden? Hier bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Zevenaar komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is dus slim om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Pannerden 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de volgende tabel vind je een overview van de verschillende woonlasten in Pannerden (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6911
Netnummer0316 (+31316)
Gemiddelde WOZ-waarde€213.000
OZB-tarief woningen0,1632%
Gemiddeld betaalde OZB€347
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€222
Totale woonlasten€802
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Pannerden.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Zevenaar. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €249.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €249.000 x 0,1632% = €406.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Pannerden? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Pannerden precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Pannerden. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€213.0007,6%
2019€198.0006,5%
2018€186.0001,6%
2017€183.0000,5%
2016€182.0001,1%
2015€180.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Zevenaar.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-pannerden-6911

Woningtaxatie in Pannerden

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Pannerden kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Pannerden ligt om en nabij de €235. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder vind je taxateurs en makelaars in Pannerden die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Babberich, Velp, Deelen, Wolfheze en Heveadorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten als: onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, oppervlakte, type woning, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Pannerden. In dit document staan een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1632% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Pannerden. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €347.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op factoren zoals: ligging, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.zevenaar.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met koopsommen van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Pannerden?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de aangehaalde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Pannerden heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie