WOZ bezwaar Angerlo

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een prijsverwachting van de waarde van een huis. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Angerlo? Op deze website bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Zevenaar maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Angerlo 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel geven we een overview van de huidige woonlasten in Angerlo van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform vind je ook meer informatie over WOZ belastingen.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6986
Netnummer0313 (+31313)
Gemiddelde WOZ-waarde€213.000
OZB-tarief woningen0,1632%
Gemiddeld betaalde OZB€347
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€222
Totale woonlasten€802
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Angerlo.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Zevenaar. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €265.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €265.000 x 0,1632% = €432.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Angerlo? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Angerlo uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Angerlo. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check huizenprijs

  Weeg af of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het opgestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€213.0007,6%
2019€198.0006,5%
2018€186.0001,6%
2017€183.0000,5%
2016€182.0001,1%
2015€180.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Zevenaar.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-angerlo-6986

Woningtaxatie in Angerlo

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Angerlo zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Angerlo is ongeveer €245. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel check je taxateurs en makelaars in Angerlo die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Tonden, Leuvenheim, Hall, Eerbeek en Laag-Soeren.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, grootte, bouwjaar, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Angerlo. In dit document vind je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). Je vindt daarin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1632% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Angerlo. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €347.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand d.m.v. beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op aspecten als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, het soort woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.zevenaar.nl). In het taxatieverslag zijn allerlei zaken zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Angerlo?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de referentiewoningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Angerlo kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie