WOZ bezwaar Zetten

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zetten? Hier praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Overbetuwe raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Zetten 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Zetten waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1009%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€86
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€595
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Zetten.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Overbetuwe. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €286.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €286.000 x 0,1009% = €289.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Zetten? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Zetten aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Zetten. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktwaarde

  Ga naar of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Weeg af of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0006,5%
2019€247.0005,1%
2018€235.0002,2%
2017€230.0002,7%
2016€224.000-1,8%
2015€228.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Overbetuwe.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-zetten-6671

Woningtaxatie in Zetten

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Zetten kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Zetten ligt rond de €200. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst verstrekken we taxateurs en makelaars in Zetten die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Dodewaard, Randwijk, Heteren, Driel en Lent.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, grootte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Zetten. In deze documenten bekijk je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1009% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zetten. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €265.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. objectieve criteria. Ze onderzoeken thema’s als: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je bij de gemeente (www.overbetuwe.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je ook details van prijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zetten?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Zetten zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie