WOZ bezwaar Maarsbergen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Maarsbergen? Hieronder bieden wij meer informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Utrechtse Heuvelrug komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Maarsbergen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel geven we een kostenraming van de recente woonlasten in Maarsbergen op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3953
Netnummer0343 (+31343)
Gemiddelde WOZ-waarde€368.000
OZB-tarief woningen0,1135%
Gemiddeld betaalde OZB€418
Rioolheffing€287
Afvalstoffenheffing€300
Totale woonlasten€1005
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Maarsbergen.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €238.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €238.000 x 0,1135% = €270.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Maarsbergen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Maarsbergen aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Maarsbergen. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check woningwaarde

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€368.0005,4%
2019€349.0005,4%
2018€331.0005,8%
2017€313.0002,3%
2016€306.0003,4%
2015€296.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-maarsbergen-3953

Woningtaxatie in Maarsbergen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Maarsbergen zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Maarsbergen ligt rond de €230. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de volgende tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Maarsbergen die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Maarn, Langbroek, Cothen, Doorn en Elst.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen zoals: bijgebouwen, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Maarsbergen. Op dit aanslagbiljet tref je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1135% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Maarsbergen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €418.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze kenmerken zoals: de ligging van de woning, de oppervlakte, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.heuvelrug.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag bekijk je ook marktprijzen van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Maarsbergen?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je veronderstelt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Maarsbergen kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie