WOZ bezwaar Slijk-Ewijk

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Slijk-Ewijk? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Overbetuwe raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarprocedure starten. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Slijk-Ewijk 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de volgende tabel verstrekken we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Slijk-Ewijk (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens bekijk je ook informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6677
Netnummer0481 (+31481)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1009%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€86
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€595
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Slijk-Ewijk.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Overbetuwe. De WOZ-waarde is vastgesteld op €292.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €292.000 x 0,1009% = €295.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Slijk-Ewijk? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Slijk-Ewijk aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Slijk-Ewijk. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer woningprijs

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze groter zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0006,5%
2019€247.0005,1%
2018€235.0002,2%
2017€230.0002,7%
2016€224.000-1,8%
2015€228.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Overbetuwe.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-slijk-ewijk-6677

Woningtaxatie in Slijk-Ewijk

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Slijk-Ewijk kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Slijk-Ewijk ligt zo rond de €185. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vinden
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Slijk-Ewijk die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Homoet, Valburg, Herveld, Andelst en Hemmen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten zoals: bouwjaar, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, type woning, bijgebouwen en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Slijk-Ewijk. Op dit aanslagbiljet vind je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1009% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Slijk-Ewijk. Een gemiddelde woning betaalt €265.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op zaken zoals: ligging, woonoppervlakte, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.overbetuwe.nl). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, type object, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Slijk-Ewijk?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Slijk-Ewijk zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie