WOZ bezwaar Randwijk

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Randwijk? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Overbetuwe beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Randwijk 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder verstrekken we een samenvatting van de huidige woonlasten in Randwijk (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ belastingen.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6668
Netnummer0488 (+31488)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1009%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€86
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€595
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Randwijk.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Overbetuwe. De WOZ-waarde is vastgesteld op €284.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €284.000 x 0,1009% = €287.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Randwijk? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Randwijk werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Randwijk. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het schema hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0006,5%
2019€247.0005,1%
2018€235.0002,2%
2017€230.0002,7%
2016€224.000-1,8%
2015€228.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Overbetuwe.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-randwijk-6668

Woningtaxatie in Randwijk

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Randwijk kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Randwijk ligt zo rond de €235. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Randwijk die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Heteren, Driel, Lent, Elst en Wamel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, ligging, bouwjaar, oppervlakte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Randwijk. In die rapportage tref je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1009% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Randwijk. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €265.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld door middel van openbare data. De gemeente verwerkt onderdelen als: ligging, oppervlakte van het perceel, het soort woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.overbetuwe.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook details van koopsommen van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Randwijk?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Randwijk zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie