WOZ bezwaar Bruinehaar

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Bruinehaar? Op deze pagina vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Twenterand raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Bruinehaar 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het schema hieronder vind je een indicatie van de recente woonlasten in Bruinehaar (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7675
Netnummer0546 (+31546)
Gemiddelde WOZ-waarde€235.000
OZB-tarief woningen0,1539%
Gemiddeld betaalde OZB€360
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€169
Totale woonlasten€780
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Bruinehaar.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Twenterand. De WOZ-waarde is vastgesteld op €283.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €283.000 x 0,1539% = €436.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Bruinehaar? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Bruinehaar uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Bruinehaar. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling marktprijs

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Evalueer of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een alternatieve taxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€235.0007,3%
2019€219.0006,3%
2018€206.0003,5%
2017€199.0001,5%
2016€196.000-1,0%
2015€198.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Twenterand.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-bruinehaar-7675

Woningtaxatie in Bruinehaar

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Bruinehaar kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Bruinehaar komt gemiddeld uit rond de €235. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Bruinehaar die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Vriezenveen, Reutum, Fleringen, Albergen en Manderveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten zoals: bijgebouwen, grootte, oppervlakte, bouwjaar, ligging, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Bruinehaar. Op dit aanslagbiljet check je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1539% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bruinehaar. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €360.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde komt tot stand d.m.v. verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt thema’s zoals: ligging, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.twenterand.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Bruinehaar?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en bekijk of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Bruinehaar zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie