WOZ bezwaar Heteren

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Heteren? Op dit portaal praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Overbetuwe raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Heteren 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de bijgaande tabel bieden we verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Heteren van een meerpersoonshuishouden. Op deze website bekijk je ook informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6666
Netnummer026 (+3126)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1009%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€86
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€595
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Heteren.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Overbetuwe. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €283.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €283.000 x 0,1009% = €286.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Heteren? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Heteren werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Heteren. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Beoordeel of de waarde correct is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In deze tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0006,5%
2019€247.0005,1%
2018€235.0002,2%
2017€230.0002,7%
2016€224.000-1,8%
2015€228.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Overbetuwe.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-heteren-6666

Woningtaxatie in Heteren

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Heteren kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Heteren bedraagt circa €190. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In het schema hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Heteren die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Driel, Lent, Elst, Wamel en Beneden-Leeuwen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken zoals: bijgebouwen, oppervlakte, ligging, type woning, grootte, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Heteren. Op dit aanslagbiljet vind je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Staat de woning op jouw naam? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1009% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heteren. Een gemiddelde woning betaalt €265.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld op basis van objectieve criteria. Ze onderzoeken thema’s zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudsstaat en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.overbetuwe.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar, type object, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je ook details van prijzen van vergelijkbare huizen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Heteren?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en controleer of de getoonde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Heteren maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie