WOZ bezwaar Schoondijke

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Schoondijke? Hier vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Sluis komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Schoondijke 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het onderstaande overzicht verschaffen we duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Schoondijke van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4515
Netnummer0117 (+31117)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,104%
Gemiddeld betaalde OZB€228
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€275
Totale woonlasten€769
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Schoondijke.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Sluis. De WOZ-waarde ligt op €275.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €275.000 x 0,104% = €286.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Schoondijke? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Schoondijke aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Schoondijke. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de volgende tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0005,3%
2019€209.0006,6%
2018€196.0003,2%
2017€190.0002,7%
2016€185.0002,2%
2015€181.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Sluis.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-schoondijke-4515

Woningtaxatie in Schoondijke

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Schoondijke kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Schoondijke is ongeveer €255. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind een taxateur in de buurt
In deze tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Schoondijke die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Hoofdplaat, Breskens, Nieuwvliet, Groede en Oostburg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten als: type woning, grootte, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Schoondijke. In die rapportage vind je de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,104% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schoondijke. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €228.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze thema’s als: ligging, grondoppervlakte, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.gemeentesluis.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Schoondijke?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of de aangehaalde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Schoondijke zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie