WOZ bezwaar Valburg

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Valburg? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Overbetuwe maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Valburg 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In deze tabel verstrekken we verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Valburg (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6675
Netnummer0488 (+31488)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1009%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€86
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€595
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Valburg.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Overbetuwe. De WOZ-waarde is vastgesteld op €290.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €290.000 x 0,1009% = €293.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Valburg? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Valburg uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Valburg. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen. Evalueer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de volgende tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0006,5%
2019€247.0005,1%
2018€235.0002,2%
2017€230.0002,7%
2016€224.000-1,8%
2015€228.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Overbetuwe.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-valburg-6675

Woningtaxatie in Valburg

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Valburg zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Valburg ligt om en nabij de €265. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Valburg die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Herveld, Andelst, Hemmen, Zetten en Dodewaard.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen zoals: oppervlakte, bouwjaar, type woning, grootte, bijgebouwen, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Valburg. Op dit aanslagbiljet tref je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1009% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Valburg. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €265.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. data die voorhanden is. De gemeente verwerkt zaken zoals: plek van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.overbetuwe.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens, type object, bouwjaar, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkooptransacties van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Valburg?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de aangehaalde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Valburg kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie