WOZ bezwaar Delfzijl

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Delfzijl? Op deze pagina kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Delfzijl beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Delfzijl 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van de verschillende woonlasten in Delfzijl (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina lees je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9932
Netnummer0596 (+31596)
Gemiddelde WOZ-waarde€133.000
OZB-tarief woningen0,2065%
Gemiddeld betaalde OZB€274
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€268
Totale woonlasten€808
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Delfzijl.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Delfzijl. De WOZ-waarde is vastgesteld op €247.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €247.000 x 0,2065% = €510.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Delfzijl? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Delfzijl precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Delfzijl. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via website van het WOZ-waardeloket. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€133.0004,7%
2019€127.0000,8%
2018€126.0003,3%
2017€122.0000,0%
2016€122.000-1,6%
2015€124.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Delfzijl.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-delfzijl-9932

Woningtaxatie in Delfzijl

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Delfzijl zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Delfzijl ligt zo rond de €230. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Delfzijl die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Loppersum, Appingedam, Achtkarspelen, Westerkwartier en Groningen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten zoals: ligging, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Delfzijl. In dit document vind je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,2065% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Delfzijl. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €274.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van objectieve criteria. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.delfzijl.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, type object. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkooptransacties van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Delfzijl?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de referentie huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Delfzijl maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Wagenborgen
 • WOZ bezwaar Woldendorp
 • WOZ bezwaar Termunten
 • WOZ bezwaar Termunterzijl
 • WOZ bezwaar Borgsweer
 • WOZ bezwaar Krewerd
 • WOZ bezwaar Holwierde
 • WOZ bezwaar Bierum
 • WOZ bezwaar Losdorp
 • WOZ bezwaar Godlinze
 • WOZ bezwaar Spijk
 • WOZ bezwaar Farmsum
 • WOZ bezwaar Meedhuizen
 • Plaats een reactie