WOZ bezwaar Winterswijk Meddo

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Winterswijk Meddo? Hieronder praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Winterswijk calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Winterswijk Meddo 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel verstrekken we verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Winterswijk Meddo op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde vragen.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7104
Netnummer0543 (+31543)
Gemiddelde WOZ-waarde€207.000
OZB-tarief woningen0,1143%
Gemiddeld betaalde OZB€235
Rioolheffing€371
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€799
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Winterswijk Meddo.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Winterswijk. De WOZ-waarde is vastgesteld op €235.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €235.000 x 0,1143% = €269.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Winterswijk Meddo? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Winterswijk Meddo precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Winterswijk Meddo. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Dit verslag dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een taxatierapport. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€207.0007,3%
2019€193.0007,2%
2018€180.0003,4%
2017€174.0003,0%
2016€169.000-1,7%
2015€172.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Winterswijk.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-winterswijk-meddo-7104

Woningtaxatie in Winterswijk Meddo

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Winterswijk Meddo kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Winterswijk Meddo ligt zo rond de €255. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In het overzicht hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Winterswijk Meddo die je kunnen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in De Heurne, Dinxperlo, Breedenbroek, Gendringen en Megchelen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten als: bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Winterswijk Meddo. In deze gemeentelijke beschikking staan de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daarin staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1143% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Winterswijk Meddo. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €235.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. data die voorhanden is. Men kijkt naar kenmerken als: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.winterswijk.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand. In het taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Winterswijk Meddo?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Winterswijk Meddo zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie