WOZ bezwaar Woldendorp

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Woldendorp? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Delfzijl raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om dit goed in de gaten te houden zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Woldendorp 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel bekijk je een overview van de huidige woonlasten in Woldendorp (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kun je ook verder lezen over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9946
Netnummer0596 (+31596)
Gemiddelde WOZ-waarde€133.000
OZB-tarief woningen0,2065%
Gemiddeld betaalde OZB€274
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€268
Totale woonlasten€808
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Woldendorp.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Delfzijl. De WOZ-waarde ligt op €231.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 231.000 x 0,2065% = €477.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Woldendorp? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Woldendorp nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Woldendorp. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle marktwaarde

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een onderbouwd taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€133.0004,7%
2019€127.0000,8%
2018€126.0003,3%
2017€122.0000,0%
2016€122.000-1,6%
2015€124.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Delfzijl.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-woldendorp-9946

Woningtaxatie in Woldendorp

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Woldendorp komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Woldendorp komt gemiddeld uit rond de €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Woldendorp die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Wagenborgen, Nieuwolda, Nieuw Scheemda, t Waar en Tjuchem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen zoals: bijgebouwen, ligging, type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Woldendorp. In dit document tref je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daarin staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,2065% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Woldendorp. Een gemiddelde woning betaalt €274.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde komt tot stand door middel van kadastrale data. Ze onderzoeken onderwerpen als: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.delfzijl.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je daarbij ook transactiecijfers van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Woldendorp?
Je dient bezwaar te maken in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Woldendorp zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie