WOZ bezwaar Delden

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en uiteraard het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Delden? Op dit portaal geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Hof van Twente beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Op basis van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Delden 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel tref je een samenvatting van de recente woonlasten in Delden op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7491
Netnummer074 (+3174)
Gemiddelde WOZ-waarde€251.000
OZB-tarief woningen0,124%
Gemiddeld betaalde OZB€310
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€203
Totale woonlasten€778
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Delden.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hof van Twente. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €248.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €248.000 x 0,124% = €308.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Delden? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Delden nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Delden. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Weeg af of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€251.0004,6%
2019€240.0003,4%
2018€232.0003,1%
2017€225.0001,4%
2016€222.000-1,3%
2015€225.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Hof van Twente.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-delden-7491

Woningtaxatie in Delden

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Delden komt nog beter over met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Delden bedraagt circa €250. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de volgende tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Delden die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Diepenheim, Markelo, Goor, Enter en Zuna.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren als: type woning, bouwjaar, grootte, ligging, oppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Delden. In deze aanslag bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,124% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Delden. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €310.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt factoren als: ligging van het perceel, de oppervlakte, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.hofvantwente.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkooptransacties van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Delden?
Het bezwaar maken moet in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en evalueer of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let goed op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Delden zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie