WOZ bezwaar Rijnsburg

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Rijnsburg? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Katwijk calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Rijnsburg 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het onderstaande overzicht tref je een overzicht met de verschillende woonlasten in Rijnsburg op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina is er meer info te vinden over Marktwaarde woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2231
Netnummer071 (+3171)
Gemiddelde WOZ-waarde€320.000
OZB-tarief woningen0,0875%
Gemiddeld betaalde OZB€279
Rioolheffing€130
Afvalstoffenheffing€316
Totale woonlasten€725
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Rijnsburg.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Katwijk. De WOZ-waarde ligt op €243.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €243.000 x 0,0875% = €213.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Rijnsburg? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Rijnsburg precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Rijnsburg. Meestal kan dit alleen met DigiD. Dit verslag is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Ga naar of de waarde correct is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€320.00010,3%
2019€290.0009,4%
2018€265.0006,9%
2017€248.0001,2%
2016€245.0000,8%
2015€243.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Katwijk.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-rijnsburg-2231

Woningtaxatie in Rijnsburg

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Rijnsburg zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Rijnsburg ligt rond de €210. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
In deze tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Rijnsburg die professionele hulp bieden bij een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Voorhout, Noordwijkerhout, De Zilk, Sassenheim en Lisserbroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door aspecten zoals: bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, grootte, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Rijnsburg. In die rapportage bekijk je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0875% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rijnsburg. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €279.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van een speciaal model. Er wordt ingezoomd op kenmerken zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.katwijk.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Rijnsburg?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Rijnsburg zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie