WOZ bezwaar Termunten

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Termunten? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Delfzijl maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Termunten 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel geven we een indicatie van de recente woonlasten in Termunten (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarnaast is er meer info te vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9947
Netnummer0596 (+31596)
Gemiddelde WOZ-waarde€133.000
OZB-tarief woningen0,2065%
Gemiddeld betaalde OZB€274
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€268
Totale woonlasten€808
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Termunten.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Delfzijl. De WOZ-waarde is vastgesteld op €232.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €232.000 x 0,2065% = €479.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Termunten? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Termunten uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Termunten. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Check of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Check of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een onderbouwd taxatierapport. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€133.0004,7%
2019€127.0000,8%
2018€126.0003,3%
2017€122.0000,0%
2016€122.000-1,6%
2015€124.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Delfzijl.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-termunten-9947

Woningtaxatie in Termunten

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Termunten kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Termunten bedraagt circa €275. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Termunten die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Woldendorp, Wagenborgen, Nieuwolda, Nieuw Scheemda en t Waar.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s als: oppervlakte, bouwjaar, onderhoudsniveau, type woning, grootte, bijgebouwenen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Termunten. In deze documenten bekijk je de verwachte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,2065% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Termunten. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €274.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van openbare data. Ze onderzoeken thema’s als: waar staat de woning, grondoppervlakte, het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.delfzijl.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object, grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook koopsommen van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Termunten?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Termunten zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie