WOZ bezwaar Meedhuizen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Meedhuizen? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Delfzijl begroot jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Meedhuizen 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel vind je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Meedhuizen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast bekijk je ook informatie over WOZ belastingen.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9937
Netnummer0596 (+31596)
Gemiddelde WOZ-waarde€133.000
OZB-tarief woningen0,2065%
Gemiddeld betaalde OZB€274
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€268
Totale woonlasten€808
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Meedhuizen.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Delfzijl. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €292.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €292.000 x 0,2065% = €603.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Meedhuizen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Meedhuizen uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Meedhuizen. Gewoonlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€133.0004,7%
2019€127.0000,8%
2018€126.0003,3%
2017€122.0000,0%
2016€122.000-1,6%
2015€124.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Delfzijl.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-meedhuizen-9937

Woningtaxatie in Meedhuizen

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Meedhuizen kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Meedhuizen ligt rond de €265. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In deze tabel check je taxateurs en makelaars in Meedhuizen die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Farmsum, Startenhuizen, Garsthuizen, Westeremden en Stedum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s als: oppervlakte, bouwjaar, ligging, type woning, grootte, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Meedhuizen. In deze documenten lees je de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,2065% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Meedhuizen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €274.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van openbare data. Men kijkt naar thema’s zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.delfzijl.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, type object, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Meedhuizen?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Meedhuizen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie