WOZ bezwaar Winterswijk Corle

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Winterswijk Corle? Op dit portaal geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Winterswijk begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Winterswijk Corle 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van de huidige woonlasten in Winterswijk Corle (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kun je ook verder lezen over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7119
Netnummer0543 (+31543)
Gemiddelde WOZ-waarde€207.000
OZB-tarief woningen0,1143%
Gemiddeld betaalde OZB€235
Rioolheffing€371
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€799
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Winterswijk Corle.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Winterswijk. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €243.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €243.000 x 0,1143% = €278.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Winterswijk Corle? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Winterswijk Corle aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Winterswijk Corle. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check huizenprijs

  Check of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd staat hoe deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€207.0007,3%
2019€193.0007,2%
2018€180.0003,4%
2017€174.0003,0%
2016€169.000-1,7%
2015€172.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Winterswijk.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-winterswijk-corle-7119

Woningtaxatie in Winterswijk Corle

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Winterswijk Corle kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Winterswijk Corle ligt om en nabij de €230. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande lijst zoek je naar taxateurs en makelaars in Winterswijk Corle die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste, Winterswijk Woold en Winterswijk Kotten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen als: onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, oppervlakte, grootte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Winterswijk Corle. Op dit aanslagbiljet vind je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1143% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Winterswijk Corle. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €235.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt bepaald aan de hand van objectieve criteria. Ze onderzoeken feiten als: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je in het WOZ-loket van de gemeente (www.winterswijk.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Winterswijk Corle?
Bezwaar maken kan in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of de woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Winterswijk Corle zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie