WOZ bezwaar Bierum

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Bierum? Op deze website lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Delfzijl calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Bierum 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder tref je een overzicht met de huidige woonlasten in Bierum (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl bekijk je ook informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9906
Netnummer0596 (+31596)
Gemiddelde WOZ-waarde€133.000
OZB-tarief woningen0,2065%
Gemiddeld betaalde OZB€274
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€268
Totale woonlasten€808
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Bierum.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Delfzijl. De WOZ-waarde is vastgesteld op €276.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 276.000 x 0,2065% = €570.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Bierum? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Bierum uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het basis-taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Bierum. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€133.0004,7%
2019€127.0000,8%
2018€126.0003,3%
2017€122.0000,0%
2016€122.000-1,6%
2015€124.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Delfzijl.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-bierum-9906

Woningtaxatie in Bierum

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Bierum kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Bierum komt gemiddeld uit rond de €235. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Bierum die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Holwierde, Krewerd, Garnwerd, Feerwerd en Ezinge.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, grootte, ligging, oppervlakte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Bierum. In die rapportage tref je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,2065% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bierum. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €274.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van data die voorhanden is. Ze onderzoeken onderwerpen als: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.delfzijl.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Bierum?
Je dient bezwaar te maken binnen 30 werkdagen na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Bierum zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie