WOZ bezwaar Losdorp

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Losdorp? Op deze website geven we inzicht in wat je moet doen.

 • De gemeente Delfzijl maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Losdorp 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het overzicht hieronder tref je een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Losdorp (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde inzien .

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9907
Netnummer0596 (+31596)
Gemiddelde WOZ-waarde€133.000
OZB-tarief woningen0,2065%
Gemiddeld betaalde OZB€274
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€268
Totale woonlasten€808
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Losdorp.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Delfzijl. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €277.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €277.000 x 0,2065% = €572.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Losdorp? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Losdorp ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Losdorp. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktprijs

  Beoordeel of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een taxatierapport. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het overzicht hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€133.0004,7%
2019€127.0000,8%
2018€126.0003,3%
2017€122.0000,0%
2016€122.000-1,6%
2015€124.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Delfzijl.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-losdorp-9907

Woningtaxatie in Losdorp

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Losdorp kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Losdorp bedraagt circa €230. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In het overzicht hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Losdorp die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Bierum, Holwierde, Krewerd, Garnwerd en Feerwerd.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen als: onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, oppervlakte, type woning, grootte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Losdorp. In dit document staan een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daarin staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,2065% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Losdorp. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €274.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand d.m.v. objectieve criteria. De gemeente verwerkt aspecten zoals: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.delfzijl.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Losdorp?
Bezwaar maken kan binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en analyseer of de getoonde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Losdorp maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie