WOZ bezwaar Boxmeer

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Boxmeer? Op dit portaal bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Boxmeer komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Boxmeer 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst bekijk je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Boxmeer op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal is er meer info te vinden over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5831
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,1154%
Gemiddeld betaalde OZB€290
Rioolheffing€245
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€739
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Boxmeer.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Boxmeer. De WOZ-waarde is vastgesteld op €257.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €257.000 x 0,1154% = €297.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Boxmeer? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Boxmeer nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gebruikte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Boxmeer. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0002,9%
2019€245.0002,1%
2018€240.0000,0%
2017€240.0000,8%
2016€238.000-1,2%
2015€241.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Boxmeer.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-boxmeer-5831

Woningtaxatie in Boxmeer

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Boxmeer kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Boxmeer ligt zo rond de €240. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de volgende tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Boxmeer die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Venray, Deurne, Laarbeek, Asten en Someren.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen zoals: grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar, type woning, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Boxmeer. In dit document tref je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Boxmeer. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €290.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld door middel van beschikbare gegevens. Ze onderzoeken aspecten als: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.boxmeer.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je tevens marktprijzen van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Boxmeer?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en ga na of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Boxmeer maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Vierlingsbeek
 • WOZ bezwaar Maashees
 • WOZ bezwaar Holthees
 • WOZ bezwaar Overloon
 • WOZ bezwaar Groeningen
 • WOZ bezwaar Vortum-Mullem
 • WOZ bezwaar Beugen
 • WOZ bezwaar Sambeek
 • WOZ bezwaar Oeffelt
 • WOZ bezwaar Rijkevoort
 • Plaats een reactie