WOZ bezwaar Deurne

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Deurne? Op dit portaal praten we je bij over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Deurne calculeert jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Deurne 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? Hieronder verschaffen we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Deurne (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5753
Netnummer0493 (+31493)
Gemiddelde WOZ-waarde€305.000
OZB-tarief woningen0,1341%
Gemiddeld betaalde OZB€408
Rioolheffing€289
Afvalstoffenheffing€192
Totale woonlasten€889
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Deurne.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Deurne. De WOZ-waarde bedraagt op €279.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €279.000 x 0,1341% = €374.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Deurne? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Deurne werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Deurne. Waarschijnlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Bekijk of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€305.0009,3%
2019€279.00010,3%
2018€253.0002,8%
2017€246.0002,5%
2016€240.000-0,8%
2015€242.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Deurne.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-deurne-5753

Woningtaxatie in Deurne

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Deurne kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Deurne is ongeveer €230. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder check je taxateurs en makelaars in Deurne die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Laarbeek, Asten, Someren, Helmond en Son en Breugel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten zoals: bijgebouwen, oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, type woning, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Deurne. In deze gemeentelijke beschikking tref je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1341% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Deurne. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €408.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. beschikbare data. Er wordt ingezoomd op kenmerken als: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.deurne.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object. In het taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Deurne?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Deurne maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Vlierden
 • WOZ bezwaar Liessel
 • WOZ bezwaar Neerkant
 • WOZ bezwaar Helenaveen
 • Plaats een reactie