WOZ bezwaar Beugen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Beugen? Hier lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Boxmeer beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om deze aanslag goed door te nemen zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Beugen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel bieden we een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Beugen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5835
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,1154%
Gemiddeld betaalde OZB€290
Rioolheffing€245
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€739
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beugen.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Boxmeer. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €274.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €274.000 x 0,1154% = €316.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Beugen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Beugen nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Beugen. Meestal kan dit alleen met DigiD. Het document is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een extra taxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0002,9%
2019€245.0002,1%
2018€240.0000,0%
2017€240.0000,8%
2016€238.000-1,2%
2015€241.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Boxmeer.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-beugen-5835

Woningtaxatie in Beugen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Beugen kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Beugen is ongeveer €230. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het onderstaande overzicht verstrekken we taxateurs en makelaars in Beugen die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Vortum-Mullem, Groeningen, Overloon, Holthees en Maashees.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: bijgebouwen, grootte, oppervlakte, type woning, ligging, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Beugen. Op dit aanslagbiljet tref je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beugen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €290.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald met behulp van verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op feiten zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.boxmeer.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Beugen?
De bezwaarprocedure kan je starten in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Beugen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie