WOZ bezwaar Asten

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en uiteraard het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Asten? Op dit portaal vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Asten begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Asten 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het schema hieronder bieden we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Asten van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kun je ook verder lezen over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5721
Netnummer0493 (+31493)
Gemiddelde WOZ-waarde€315.000
OZB-tarief woningen0,1106%
Gemiddeld betaalde OZB€348
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€177
Totale woonlasten€758
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Asten.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Asten. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €232.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €232.000 x 0,1106% = €257.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Asten? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Asten ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Asten. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het maken van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Hiervoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€315.0009,4%
2019€288.0007,9%
2018€267.000-0,4%
2017€268.0002,7%
2016€261.0000,4%
2015€260.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Asten.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-asten-5721

Woningtaxatie in Asten

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Asten komt nog beter over met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Asten ligt zo rond de €195. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het schema hieronder check je taxateurs en makelaars in Asten die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Someren, Helmond, Son en Breugel, Oirschot en Best.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten zoals: oppervlakte, type woning, ligging, grootte, bijgebouwen, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Asten. In die rapportage lees je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1106% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Asten. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €348.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken zaken als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.asten.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar, bijgebouwen, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Asten?
Bezwaar maken kan in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Asten kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Ommel
 • WOZ bezwaar Heusden
 • Plaats een reactie