WOZ bezwaar Holthees

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je rond januari, februari en maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Holthees? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Boxmeer beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Holthees 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel bekijk je duidelijke info over de recente woonlasten in Holthees op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5824
Netnummer0478 (+31478)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,1154%
Gemiddeld betaalde OZB€290
Rioolheffing€245
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€739
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Holthees.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Boxmeer. De WOZ-waarde is vastgesteld op €270.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €270.000 x 0,1154% = €312.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Holthees? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Holthees nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Holthees. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Controle woningwaarde

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met referentiewoningen. Controleer of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit kan zijn omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0002,9%
2019€245.0002,1%
2018€240.0000,0%
2017€240.0000,8%
2016€238.000-1,2%
2015€241.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Boxmeer.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-holthees-5824

Woningtaxatie in Holthees

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Holthees kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Holthees komt gemiddeld uit rond de €240. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind een taxateur in de buurt
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Holthees die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Maashees, Vierlingsbeek, Smakt, Vredepeel en Merselo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren als: onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, grootte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Holthees. In deze documenten bekijk je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Holthees. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €290.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen zoals: waar staat de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.boxmeer.nl). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: type object, grootte van het pand, adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Holthees?
Je dient bezwaar te maken binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of de referentie huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Holthees zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie