WOZ bezwaar Oeffelt

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oeffelt? Hieronder lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Boxmeer maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Oeffelt 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel geven we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Oeffelt (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kun je ook verder lezen over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5441
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,1154%
Gemiddeld betaalde OZB€290
Rioolheffing€245
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€739
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oeffelt.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Boxmeer. De WOZ-waarde ligt op €275.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €275.000 x 0,1154% = €317.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Oeffelt? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Oeffelt precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Oeffelt. Let op: vaak moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Beoordeel of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Check of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. Hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0002,9%
2019€245.0002,1%
2018€240.0000,0%
2017€240.0000,8%
2016€238.000-1,2%
2015€241.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Boxmeer.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-oeffelt-5441

Woningtaxatie in Oeffelt

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Oeffelt zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Oeffelt ligt rond de €195. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
Hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Oeffelt die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Linden, Gassel, Beers, Sint Agatha en Vianen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken zoals: onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, grootte, type woning, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Oeffelt. In dit document lees je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oeffelt. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €290.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken thema’s zoals: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.boxmeer.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met koopsommen van vergelijkbare huizen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Oeffelt?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en beoordeel of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de woningwaarde herziet. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan spelen er meer belangen. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Oeffelt kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie