WOZ bezwaar Soerendonk

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Soerendonk? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Cranendonck begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Soerendonk 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder check je een kostenraming van de recente woonlasten in Soerendonk (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6027
Netnummer0495 (+31495)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1252%
Gemiddeld betaalde OZB€343
Rioolheffing€198
Afvalstoffenheffing€261
Totale woonlasten€801
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Soerendonk.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Cranendonck. De WOZ-waarde ligt op €264.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €264.000 x 0,1252% = €331.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Soerendonk? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Soerendonk uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Soerendonk. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Check of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,2%
2019€258.0005,7%
2018€244.0002,5%
2017€238.0001,7%
2016€234.0000,9%
2015€232.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Cranendonck.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-soerendonk-6027

Woningtaxatie in Soerendonk

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Soerendonk kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Soerendonk is ongeveer €270. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Soerendonk die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Maarheeze, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Budel en Wessem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen als: bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, type woning, oppervlakte, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Soerendonk. In deze documenten tref je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1252% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Soerendonk. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €343.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend door middel van kadastrale data. Ze onderzoeken onderdelen als: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.cranendonck.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Soerendonk?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en ga na of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Soerendonk zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie