WOZ bezwaar Sambeek

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Sambeek? Op deze website vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Boxmeer beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Sambeek 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het overzicht hieronder verstrekken we een overzicht met de huidige woonlasten in Sambeek van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast lees je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5836
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,1154%
Gemiddeld betaalde OZB€290
Rioolheffing€245
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€739
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Sambeek.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Boxmeer. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €275.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €275.000 x 0,1154% = €317.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Sambeek? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Sambeek werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Sambeek. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check woningwaarde

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0002,9%
2019€245.0002,1%
2018€240.0000,0%
2017€240.0000,8%
2016€238.000-1,2%
2015€241.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Boxmeer.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-sambeek-5836

Woningtaxatie in Sambeek

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Sambeek kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Sambeek ligt zo rond de €270. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In deze tabel vind je taxateurs en makelaars in Sambeek die jou kunnen ondersteunen met een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Beugen, Vortum-Mullem, Groeningen, Overloon en Holthees.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren zoals: onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte, bouwjaar, type woning, grootte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Sambeek. In deze aanslag lees je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Hierin vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sambeek. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €290.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar factoren als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.boxmeer.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Sambeek?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en check of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Sambeek zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie