WOZ bezwaar Maashees

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Maashees? Hier kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Boxmeer begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is essentieel om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Maashees 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het schema hieronder tref je verschillende gegevens van de recente woonlasten in Maashees op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kun je ook verder lezen over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5823
Netnummer0478 (+31478)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,1154%
Gemiddeld betaalde OZB€290
Rioolheffing€245
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€739
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Maashees.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Boxmeer. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €269.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €269.000 x 0,1154% = €310.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Maashees? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het volgende stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Maashees nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Maashees. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Weeg af of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze significant verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag staat hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0002,9%
2019€245.0002,1%
2018€240.0000,0%
2017€240.0000,8%
2016€238.000-1,2%
2015€241.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Boxmeer.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-maashees-5823

Woningtaxatie in Maashees

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Maashees kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Maashees ligt om en nabij de €225. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vinden
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Maashees die professionele hulp bieden bij een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Vierlingsbeek, Smakt, Vredepeel, Merselo en Veulen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken als: onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, oppervlakte, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Maashees. In deze aanslag bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Maashees. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €290.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt thema’s als: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.boxmeer.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopgegevens van nabije woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Maashees?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en evalueer of deze woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Maashees zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie