WOZ bezwaar Rijkevoort

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Rijkevoort? Hier praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Boxmeer maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Rijkevoort 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel verschaffen we verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Rijkevoort waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast lees je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5447
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,1154%
Gemiddeld betaalde OZB€290
Rioolheffing€245
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€739
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Rijkevoort.

Voorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Boxmeer. De WOZ-waarde is vastgesteld op €279.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €279.000 x 0,1154% = €322.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Rijkevoort? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Rijkevoort precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Rijkevoort. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met referentiewoningen. Controleer of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In deze tabel vind je de gemiddele woningwaarden van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0002,9%
2019€245.0002,1%
2018€240.0000,0%
2017€240.0000,8%
2016€238.000-1,2%
2015€241.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Boxmeer.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-rijkevoort-5447

Woningtaxatie in Rijkevoort

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Rijkevoort kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Rijkevoort ligt om en nabij de €195. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Rijkevoort die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Wanroij, Landhorst, Haps, Oeffelt en Linden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen als: type woning, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Rijkevoort. In deze aanslag lees je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rijkevoort. Een gemiddelde woning betaalt €290.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar zaken als: ligging, de oppervlakte, onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.boxmeer.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object, bouwjaar, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopcijfers van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Rijkevoort?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of de getoonde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Disclaimer: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Rijkevoort maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie