WOZ bezwaar Terschelling

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Terschelling? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Terschelling calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarprocedure starten. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Terschelling 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel verschaffen we verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Terschelling waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kan je ook meer info vinden over WOZ-krediet.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Netnummer0562 (+31562)
Gemiddelde WOZ-waarde€338.000
OZB-tarief woningen0,103%
Gemiddeld betaalde OZB€347
Rioolheffing€176
Afvalstoffenheffing€207
Totale woonlasten€731
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Terschelling.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Terschelling. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €238.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €238.000 x 0,103% = €245.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Terschelling? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Terschelling aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Terschelling. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer huizenprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgebreide taxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. Hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€338.0005,3%
2019€321.0003,9%
2018€309.0003,0%
2017€300.0001,7%
2016€295.0002,1%
2015€289.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Terschelling.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-terschelling-8881

Woningtaxatie in Terschelling

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Terschelling komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Terschelling is ongeveer €190. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Terschelling die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Harlingen, Waadhoeke, Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren en Heerenveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: grootte, bouwjaar, ligging, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Terschelling. In deze aanslag bekijk je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,103% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Terschelling. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €347.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand op basis van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt aspecten als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je bij de gemeente (www.terschelling.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Terschelling?
Bezwaar maken kan binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Terschelling kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Formerum
 • WOZ bezwaar Lies
 • WOZ bezwaar Hoorn
 • WOZ bezwaar Oosterend
 • WOZ bezwaar West-Terschelling
 • WOZ bezwaar Hee
 • WOZ bezwaar Kaard
 • WOZ bezwaar Baaiduinen
 • WOZ bezwaar Kinnum
 • WOZ bezwaar Midsland
 • WOZ bezwaar Striep
 • WOZ bezwaar Landerum
 • Plaats een reactie