WOZ bezwaar Kaard

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Kaard? Op deze website praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Terschelling komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Kaard 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel verschaffen we een samenvatting van de verschillende woonlasten in Kaard van een meerpersoonshuishouden. Daarbij vind je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8883
Netnummer0562 (+31562)
Gemiddelde WOZ-waarde€338.000
OZB-tarief woningen0,103%
Gemiddeld betaalde OZB€347
Rioolheffing€176
Afvalstoffenheffing€207
Totale woonlasten€731
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kaard.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Terschelling. De WOZ-waarde ligt op €269.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €269.000 x 0,103% = €277.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Kaard? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Kaard nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Kaard. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Beoordeel of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Hier zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€338.0005,3%
2019€321.0003,9%
2018€309.0003,0%
2017€300.0001,7%
2016€295.0002,1%
2015€289.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Terschelling.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-kaard-8883

Woningtaxatie in Kaard

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Kaard zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Kaard bedraagt circa €195. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Kaard die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Hee, West-Terschelling, Midlum, Wijnaldum en Pietersbierum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, type woning, grootte, bijgebouwen, oppervlakte, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Kaard. In die rapportage staan de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,103% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kaard. Een gemiddelde woning betaalt €347.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt bepaald d.m.v. data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op feiten als: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, bouwjaar en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.terschelling.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Kaard?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Kaard zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie