WOZ bezwaar De Glind

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in De Glind? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Barneveld raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde De Glind 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van de actuele woonlasten in De Glind waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast tref je ook handige informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3794
Netnummer0342 (+31342)
Gemiddelde WOZ-waarde€315.000
OZB-tarief woningen0,0968%
Gemiddeld betaalde OZB€304
Rioolheffing€179
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€796
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in De Glind.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Barneveld. De WOZ-waarde bedraagt op €290.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €290.000 x 0,0968% = €281.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in De Glind? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in De Glind precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket De Glind. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te reageren. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€315.0007,9%
2019€292.0005,4%
2018€277.0003,0%
2017€269.0000,0%
2016€269.000-1,1%
2015€272.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Barneveld.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-de-glind-3794

Woningtaxatie in De Glind

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ De Glind kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in De Glind bedraagt circa €225. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande lijst vind je taxateurs en makelaars in De Glind die je kunnen helpen aan een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Achterveld, Zwartebroek, Terschuur, Voorthuizen en Stroe.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen als: oppervlakte, bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, ligging, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in De Glind. In dit document tref je de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0968% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Glind. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €304.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald door middel van objectieve criteria. Ze onderzoeken onderdelen zoals: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.barneveld.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je tevens koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in De Glind?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of de getoonde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in De Glind zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie