WOZ bezwaar Striep

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Striep? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over wat je moet doen.

 • De gemeente Terschelling maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Striep 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel bekijk je een overview van de verschillende woonlasten in Striep waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8892
Netnummer0562 (+31562)
Gemiddelde WOZ-waarde€338.000
OZB-tarief woningen0,103%
Gemiddeld betaalde OZB€347
Rioolheffing€176
Afvalstoffenheffing€207
Totale woonlasten€731
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Striep.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Terschelling. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €273.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €273.000 x 0,103% = €281.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Striep? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Striep nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Striep. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktwaarde

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen. Ga na of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via www.wozwaardeloket.nl. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag van de overheid staat hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€338.0005,3%
2019€321.0003,9%
2018€309.0003,0%
2017€300.0001,7%
2016€295.0002,1%
2015€289.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Terschelling.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-striep-8892

Woningtaxatie in Striep

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Striep zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Striep komt gemiddeld uit rond de €195. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
In het schema hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Striep die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Midsland, Kinnum, Baaiduinen, Kaard en Hee.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: ligging, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Striep. In dit document vind je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,103% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Striep. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €347.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze thema’s als: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.terschelling.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Striep?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en bekijk of deze woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Striep kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie