WOZ bezwaar Oldambt

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Oldambt? Hieronder geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Oldambt raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Oldambt 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? Hieronder verschaffen we een samenvatting van de recente woonlasten in Oldambt (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina lees je ook meer informatie over WOZ heffingen.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9672
Netnummer0597 (+31597)
Gemiddelde WOZ-waarde€159.000
OZB-tarief woningen0,2316%
Gemiddeld betaalde OZB€366
Rioolheffing€243
Afvalstoffenheffing€222
Totale woonlasten€831
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oldambt.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Oldambt. De WOZ-waarde bedraagt op €246.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €246.000 x 0,2316% = €570.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Oldambt? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Oldambt uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Oldambt. Waarschijnlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check huizenprijs

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze objecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€159.0008,9%
2019€146.0009,0%
2018€134.0003,9%
2017€129.0000,0%
2016€129.0000,8%
2015€128.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Oldambt.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-oldambt-9672

Woningtaxatie in Oldambt

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Oldambt komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Oldambt ligt rond de €195. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Oldambt die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Pekela, Veendam, Midden-Groningen, Borger-Odoorn en Stadskanaal.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen zoals: oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, grootte, bouwjaar, bijgebouwenen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Oldambt. In deze aanslag tref je de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,2316% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oldambt. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €366.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. data die voorhanden is. De gemeente verwerkt thema’s zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte, onderhoudsstaat en referentiewoningen die recent zijn verkocht rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, type object, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oldambt?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of de vergelijkbare woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Oldambt kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar t Waar
 • WOZ bezwaar Nieuw Scheemda
 • WOZ bezwaar Nieuwolda
 • WOZ bezwaar Drieborg
 • WOZ bezwaar Oudezijl
 • WOZ bezwaar Bad Nieuweschans
 • WOZ bezwaar Winschoten
 • WOZ bezwaar Heiligerlee
 • WOZ bezwaar Westerlee
 • WOZ bezwaar Scheemda
 • WOZ bezwaar Midwolda
 • WOZ bezwaar Oostwold
 • WOZ bezwaar Finsterwolde
 • WOZ bezwaar Blauwestad
 • WOZ bezwaar Beerta
 • WOZ bezwaar Nieuw Beerta
 • Plaats een reactie