WOZ bezwaar Bad Nieuweschans

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Bad Nieuweschans? Op dit portaal praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Oldambt maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Bad Nieuweschans 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? Hieronder verstrekken we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Bad Nieuweschans van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kun je ook verder lezen over Marktwaarde woning.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9693
Netnummer0597 (+31597)
Gemiddelde WOZ-waarde€159.000
OZB-tarief woningen0,2316%
Gemiddeld betaalde OZB€366
Rioolheffing€243
Afvalstoffenheffing€222
Totale woonlasten€831
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Bad Nieuweschans.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Oldambt. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €282.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €282.000 x 0,2316% = €653.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Bad Nieuweschans? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Bad Nieuweschans aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Bad Nieuweschans. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Check of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€159.0008,9%
2019€146.0009,0%
2018€134.0003,9%
2017€129.0000,0%
2016€129.0000,8%
2015€128.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Oldambt.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-bad-nieuweschans-9693

Woningtaxatie in Bad Nieuweschans

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Bad Nieuweschans kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Bad Nieuweschans ligt zo rond de €210. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
In deze tabel check je taxateurs en makelaars in Bad Nieuweschans die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Oudezijl, Drieborg, Nieuw Beerta, Beerta en Blauwestad.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. zaken als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, type woning, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Bad Nieuweschans. In deze documenten lees je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,2316% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bad Nieuweschans. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €366.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. data die voorhanden is. Ze onderzoeken zaken als: ligging, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Bad Nieuweschans?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en beoordeel of de woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Bad Nieuweschans kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie