WOZ bezwaar Beerta

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Beerta? Op deze pagina praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Oldambt begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Beerta 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel verstrekken we duidelijke info over de huidige woonlasten in Beerta waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9686
Netnummer0597 (+31597)
Gemiddelde WOZ-waarde€159.000
OZB-tarief woningen0,2316%
Gemiddeld betaalde OZB€366
Rioolheffing€243
Afvalstoffenheffing€222
Totale woonlasten€831
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beerta.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Oldambt. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €278.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €278.000 x 0,2316% = €644.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Beerta? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Beerta ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Beerta. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Check of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een onderbouwd taxatierapport. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€159.0008,9%
2019€146.0009,0%
2018€134.0003,9%
2017€129.0000,0%
2016€129.0000,8%
2015€128.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Oldambt.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-beerta-9686

Woningtaxatie in Beerta

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Beerta zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Beerta ligt zo rond de €260. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Beerta die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Blauwestad, Finsterwolde, Oostwold, Midwolda en Scheemda.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten als: bouwjaar, type woning, bijgebouwen, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Beerta. In deze documenten vind je de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,2316% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beerta. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €366.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand met behulp van modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze feiten zoals: plek van de woning, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens marktprijzen van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Beerta?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Beerta zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie