WOZ bezwaar Noordbroek

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Noordbroek? Op deze website kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Midden-Groningen begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Noordbroek 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel vind je een kostenraming van de huidige woonlasten in Noordbroek van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal lees je ook meer informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9635
Netnummer0598 (+31598)
Gemiddelde WOZ-waarde€175.000
OZB-tarief woningen0,208%
Gemiddeld betaalde OZB€363
Rioolheffing€190
Afvalstoffenheffing€260
Totale woonlasten€813
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Noordbroek.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Midden-Groningen. De WOZ-waarde ligt op €257.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €257.000 x 0,208% = €535.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Noordbroek? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Noordbroek nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Noordbroek. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Het document ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatierapport wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het overzicht hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€175.0004,2%
2019€168.0009,8%
2018€153.000
2017
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Midden-Groningen.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-noordbroek-9635

Woningtaxatie in Noordbroek

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Noordbroek kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Noordbroek ligt om en nabij de €245. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het overzicht hieronder vind je taxateurs en makelaars in Noordbroek die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Tripscompagnie, Borgercompagnie, Steendam, Siddeburen en Hellum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken als: grootte, ligging, bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Noordbroek. In die rapportage lees je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,208% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noordbroek. Een gemiddelde woning betaalt €363.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand met behulp van data die voorhanden is. Men kijkt naar thema’s als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.midden-groningen.nl/). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Noordbroek?
Je dient bezwaar te maken in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of deze woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Noordbroek kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie