WOZ bezwaar Ospel

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Ospel? Op dit portaal bieden wij meer informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Nederweert maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Ospel 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel tref je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Ospel (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website kan je ook meer info vinden over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6035
Netnummer0495 (+31495)
Gemiddelde WOZ-waarde€283.000
OZB-tarief woningen0,126%
Gemiddeld betaalde OZB€356
Rioolheffing€276
Afvalstoffenheffing€176
Totale woonlasten€808
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ospel.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Nederweert. De WOZ-waarde is vastgesteld op €268.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €268.000 x 0,126% = €338.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Ospel? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Ospel precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Ospel. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€283.0007,2%
2019€264.0006,9%
2018€247.0004,2%
2017€237.0000,0%
2016€237.0003,0%
2015€230.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Nederweert.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-ospel-6035

Woningtaxatie in Ospel

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Ospel kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Ospel ligt rond de €270. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In deze tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Ospel die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Nederweert-Eind, Sterksel, Gastel, Soerendonk en Maarheeze.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten zoals: grootte, type woning, bouwjaar, oppervlakte, ligging, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Ospel. In die rapportage lees je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ospel. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €356.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
Deze waarde wordt berekend door middel van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, het soort woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.nederweert.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Ospel?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Ospel zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie