WOZ bezwaar Hulst

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Hulst? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Hulst komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is dus slim om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Hulst 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel bekijk je duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Hulst (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens is er meer info te vinden over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4561
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hulst.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Hulst. De WOZ-waarde bedraagt op €263.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €263.000 x 0,1126% = €296.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Hulst? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Hulst aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Hulst. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze woonobjecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een extra taxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Hulst.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-hulst-4561

Woningtaxatie in Hulst

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Hulst kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Hulst ligt rond de €185. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Een taxateur in de regio zoeken
In de volgende tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Hulst die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland, Goes en Borsele.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s als: oppervlakte, type woning, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Hulst. In dit document bekijk je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hulst. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €237.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. kadastrale data. De gemeente verwerkt thema’s als: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Hulst?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Hulst kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Heikant
 • WOZ bezwaar Clinge
 • WOZ bezwaar Nieuw Namen
 • WOZ bezwaar Graauw
 • WOZ bezwaar Vogelwaarde
 • WOZ bezwaar Terhole
 • WOZ bezwaar Kuitaart
 • WOZ bezwaar Hengstdijk
 • WOZ bezwaar Lamswaarde
 • WOZ bezwaar Kloosterzande
 • WOZ bezwaar Walsoorden
 • WOZ bezwaar Ossenisse
 • WOZ bezwaar Sint Jansteen
 • WOZ bezwaar Kapellebrug
 • Plaats een reactie